Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Articsókás kecskesajt ravioli, feketeretek mártással

2009.07.28. 13:04 | Polimer | 2 komment

Hozzávalók:

Kb. 4 személyre
 
Ravioli:
 
400 g. 00-ás liszt
4 tojás
kevés olíva olaj
 
Töltelék:
 
3-4 articsóka
200 g. kecskesajt
só, bors
babérlevél
citrom
egész bors
 
Fekete retek mártás:
 
2 közepes fej fekete retek
1 l. szárnyas alaplé
1 Ek. Dijoni mustár
50 ml. Tejszín
1 Ek. Méz
 
Elkészítés:
 
Ravioli:
 
A lisztet a tojást, az olajat és a sót egynemű tésztává dolgozom, majd legalább egy órát állni hagyom a hűtőszekrényben.
 
Töltelék:
 
Vízből, babérlevélből, egész borssal, sóval, citromlével „abáló” levet készítek. Az articsókát megpucolom (vigyázva, hogy ne barnuljon meg) és az „abálólében” készre főzöm. A töltelékhez az articsókát és a kecskesajtot, sóval, borssal összedolgozom. Majd a tésztába töltöm, kicsit pihentetem és sós vízben készre főzöm.
 
Fekete retek mártás:
 
A fekete retket megpucolom majd káposzta reszelőn lereszelem, megsózom és tíz percre állni hagyom. A retket lábosba rakom a levével együtt, ízesítem, sóval, mustárral, mézzel, felöntöm az alaplével és gyenge lángon 10 percig főzöm. A végén hozzáadom a tejszínt, majd leturmixolom. Ha szükséges megfelelő állagúra sűrítem.
 
Ötletek:
 
A fekete retek mártást még sokféleképpen lehet variálni. Pl.: A Dijoni mustárt ki lehet váltani wasabival, lehet hozzá céklát adni ilyenkor a tejszínt elhagyjuk. Lehet még vízi tormával vagy reszelt tormával fűszerezni. A raviolit készíthetjük még Won Ton tésztából is vagy kisüthetjük bö olajban is.

 

Címkék: meleg mártás kecskesajt articsóka előétel ravioli feketeretek

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr991273479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CS.T. · http://gasztronautakft.hu 2009.07.30. 07:30:43

Polimer!
Gratulálok blogodhoz és a remek recept is.