Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

január 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Vadlazac filé, vajban sült sárgarépával és vaníliás zöldborsó mártással

2009.07.26. 16:44 | szabi(O_o) | 2 komment

Vadlazac filé, vajban sült sárgarépával és vaníliás zöldborsó mártással (Jázmin- és vadrizs talapzaton)

 

Hozzávalók:
4 személyre -> Vadlazac filé 4*150 g.

Vaníliás zöldborsó mártás:
Zöldborsó 200 g.
Világos alaplé vagy szárnyas alaplé kb. 3-4 dl.
Vanília 1 rúd
Só, bors

Vajban sült sárgarépa:
Új sárgarépa 4*2 db.
Vaj 50-100 g.


 

Elkészítés:

Vadlazac:
Kevés zsiradékon, forró serpenyőben, a hal mindkét oldalát 20-30 mp.-ig sütöm, míg kérget nem kap. Ezután 180 Celsius fokra előmelegített sütőben a hal vastagságától függően 7-8 perc alatt készre sütöm.

Vaníliás zöldborsó mártás:
Forrásban lévő alaplébe teszem a kikapart vanília rudat és apró magvait. Ehhez adom a megtisztított zöldborsót, majd puhára főzöm. Még melegen leszűröm, majd a főzőlevet félreteszem és a turmix segítségével pürésítem a zöldborsót. Ha szükséges, akkor a leturmixolt zöldborsót finom lyukú szűrőn átpasszírozom. A félretett főzőlé segítségével beállítom a mártás sűrűségét.

Vajban sült sárgarépa:
A megtisztított sárgarépát vízgőzön hőkezelem, majd serpenyőben vajjal többször meglocsolva készre sütöm.

Címkék: mártás vanília vadlazac zöldborsó mártás vaníliás zöldborsó mártás

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr351269447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ocsaba 2009.09.26. 11:22:13

Kedves Polimer.
A piros szálak a diszítésnél, az mi ?
Üdvözlettel Csaba