Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

június 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Utolsó kommentek:

Ferenc Nemeth 2017.01.09. 12:05:54

Az idő lejárt de még kicsit buborékos leszűrjem -e üvegekbe ? Ha lezárom akkor a nyitásnál ki lövell ,így jártam már más esetben . Ha várok vele megsavanyodhat ??????

Bejegyzés: Csipkebor - A megígért recept

János Halász 2014.09.15. 19:53:07

Régebben már készítettem,hasonlóképpen!
Nagyon izletes!

Bejegyzés: Csipkebor - A megígért recept

faragob 2012.09.29. 22:53:37

<a href="http://www.biosziget.hu/fekete-fokhagyma-gerezd-p-4020.html" title="fekete fokhagyma">Fekete fokhagyma vásárlás</a>

Bejegyzés: Fekete fokhagyma avagy az "öregített" fokhagyma

Gabika75 2012.06.20. 09:27:04

Én az Új Udvarban található fűszeresnél találtam :) Fűszerszény.

Bejegyzés: Tonkabab

gambas 2010.12.07. 08:50:04

...várjuk.
A szokásos póré/salotta variációt teszed fel, vagy amiben van egy kis fokhagyma is?...

Bejegyzés: Kastélyszálló, menü ajánlat

Polimer · http://mediterrano.info/hu/mediterrano/mediterrano 2010.11.30. 11:04:38

A héten újra beindul a blog! Lesznek karácsonyi receptek is. Először egy igazi téli klasszikussal indítunk: francia hagyma leves! ;) A kastély szállóban már csak december 17.-ig főzök, elvileg az utolsó megmozdulásom egy december 30.-ai pezsgő kóstolós vacsora lesz! Aztán irány Ausztria!

Bejegyzés: Kastélyszálló, menü ajánlat

gambas 2010.11.30. 08:49:52

Jön a Karácsony.
Jó lenne, ha megtörnéd hallgatásodat valami karácsonyi asztalra való recepttel
gambas

Bejegyzés: Kastélyszálló, menü ajánlat

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.11. 14:36:45

Mi történt, Polimer, felhagytál a blogolással?

Bejegyzés: Kastélyszálló, menü ajánlat

luciferc 2010.09.02. 16:04:29

Nagyon elcsendesedett ez a blog. Ugyanott dolgoztok még?

Bejegyzés: Kastélyszálló, menü ajánlat

Polimer · http://mediterrano.info/hu/mediterrano/mediterrano 2010.06.28. 13:20:47

@gambas: Nem itt nincs értelme, ezt használni. A jó zöldborsó krémleves titka, a zsenge fiatal zöldborsó. Én így készítem: póré vagy mogyoró hagymát vajon lepirítok, hozzá adom a zöldborsót (ha sűrűre szeretném rakok bele burgonyát) sózom, borsozom (esetleg kevés cukrot rakok bele), a szín megtartása miatt késhegynyi szódabikarbóna (persze ez elhagyható), zöld petrezselyem. Felöntöm csirke vagy zöldség alaplével, ha kész turmixolom. Ha szereted felöntheted fele-fele arányban tejjel és alaplével, vagy joghurttal/tejföllel is készülhet. Betétnek én jérce mell pudingot és sült szalonnát adok hozzá. A zöldborsó szereti még a mentát, a wasabit illetve a vaníliát.

Bejegyzés: Félig sült tonhal wasabis mentás zöldborsó pürével, távol-keleti zöldségekkel és sült rizsgombóccal

gambas 2010.06.28. 12:16:18

polimer
szeretnék egy jó zöldborsó krémlevest készíteni
valahol olvastam Tőled az eper erőlevesre egy vízfürdős főzést. Szerinted itt is ez lenne a leg célszerübb, hogy minnél jobban megtartsam a színt és ízt?

Bejegyzés: Félig sült tonhal wasabis mentás zöldborsó pürével, távol-keleti zöldségekkel és sült rizsgombóccal

ehran 2010.06.06. 10:53:56

Szia!

A zellert a püréhez miért nem a tejszínben főzöd (hisz írtad, hogy úgy is alacsony lángon készíted, arra alkalmas a tejszín is, nem)? Nem veszítesz így sokat a zeller aromájából?
Köszi!

Bejegyzés: Mangalica szűz hirtelen sütve borsmártásban, zellerpürével, házi burgonyakrokettel

Polimer · http://mediterrano.info/hu/mediterrano/mediterrano 2010.05.11. 21:20:00

@beatbull: Teljesen lázba jöttem az újburgonya mártástól! :) A spárga vaj nagyon egyszerű: kevés mogyoró hagymát és fehér spárgát lepirítok, majd nagy adag vajjal ,(és itt) turbolyával cutterban egyneművé dolgozok, majd a csirke bőre alá töltök és így sütöm meg. Recept nemsokára! :)

Bejegyzés: Széchenyi kastélyszálló- Spárga ajánlat

beatbull · http://www.kiserletikonyha.hu 2010.05.11. 11:19:15

"Spárga, grillezett kecskesajttal és turbolyás újburgonyamártással" - tán megihlettelek a újkrumplimártás-dömpingemmel? ;)
Ez a spárga vaj is nagyon izgalmasan hangzik - hogyan készül, ha szabad kérdezni?

Bejegyzés: Széchenyi kastélyszálló- Spárga ajánlat

demura-szan 2010.04.12. 17:35:19

nagyon jo jegkremkent, nagyon finom, enyhe vanilia-jellegu ize lesz.

Bejegyzés: Tonkabab

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.03.22. 22:03:27

Séfpárbajhős - konyhai dartanyan. :)
Viszont - ha jól értem - a többiek (Athos, Porthos, Aramis) nem indultak vagy el voltak foglalva (pl. Buckingham herceg megmentésével), így még egy nyamvadt lazacfilét céklás jázminrizzsel és rozmaringos bountypürével se sikerült kigondolniuk.
Jövőre talán indulok, most túl hideg volt (a művészi kezeim nem működtek volna eléggé). :)

Bejegyzés: Séf párbaj