Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

szeptember 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Kastélyszálló, menü ajánlat

2010.06.11. 11:02 | Polimer | 6 komment

Menü ajánlatTavaszi zöldség leves, szegfűgombával-Friss kevert saláta, meggyel és szezámmagos jércemell csíkokkalHidegen szeletelt rózsaszín kacsamell, epres kevert salátával és bodza dresszinggelBorjúhússal töltött vajkaralábé, tárkonyos krémmártással-Sertésszűz,…

Széchenyi kastélyszálló- Spárga ajánlat

2010.05.10. 15:44 | Polimer | 2 komment

Széchenyi kastélyszálló-spárga ajánlatLevesSpárgakrém leves fehérspárgából, zöldspárga fejekkel és sonka morzsávalElőételSpárga duett, hollandi mártássalMarinált spárga saláta, kecskesajt terrinnelCitromfűvel párolt fehérspárga, füstölt kacsamellelFőételSpárga,…

Címkék: spárga eper

Fekete fokhagyma avagy az "öregített" fokhagyma

2010.04.20. 13:55 | Polimer | 2 komment

Mi is az a fekete fokhagyma?Egy fermentálással, avagy erjesztéssel előállított delikatesz, amit 20-60 nap alatt ellenőrzött hőmérséklet (40-90 Celsius fok) és magas páratartalom mellett készítenek, ami elősegíti a természetes erjedést. Ezáltal a gumók a fehér színből…

Címkék: fekete fokhagyma fermentálás

Narancsos édeskömény saláta, szárított mangalica sonkával

2010.04.16. 10:31 | Polimer | Szólj hozzá!

Narancsos édeskömény-saláta szárított mangalicasonkával     Hozzávalók:1 édeskömény2 endívia2 narancszöld saláta (frízé, lollo, tölgy, rucola és madársaláta)  fekete vagy zöld…

Címkék: narancs édeskömény mangalica

Pina coládás rizottó, mangó zselében portói mártással

2010.04.15. 20:01 | Polimer | Szólj hozzá!

Pina Colada-s rizottóHozzávalók (4 személyre):160 g rizottó rizs50 g cukor 750 ml kókusztej150 ml tejszínPina coladakókusz reszelékvanília rúdvajPortói mártásHozzávalók:40 g cukor100 ml vörösbor150 ml vörös portóiMangó zseléHozzávalók:1 mangó100 ml fehérbor2 db kardamom…

Címkék: portói kókusz mangó rizottó desszert

Széchenyi kastélyszálló ajánlat

2010.04.14. 10:23 | Polimer | Szólj hozzá!

Széchenyi kastélyszálló menü ajánlatTurbolya krémleves, füstölt pisztránggalZsázsás újburgonya levesLibamájjal töltött kucsmagomba, cékla carpaccionCéklával sült harcsa filé, párolt mángoldal és rakott túrós csuszávalSertés szűz, koktélrákos kucsmagomba raguval és…

Címkék: harcsa mangó rebarbara mángold turbolya újburgonya kucsmagomba zsázsa

Hegykői sárgarépa torta

2010.04.13. 10:54 | Polimer | Szólj hozzá!

Hegykői sárgarépatortaHozzávalók:30 dkg sárgarépa5 tojás15 dkg méz10 dkg teljes kiőrlésű liszt20 dkg mogyoró/dió/mandula1 teáskanál őrölt fahéj1 csipet őrölt szegfűszeg Elkészítés:A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük. A mogyorót megőröljük. A…

Címkék: torta desszert hegykő sárgarépa

Marinált nyúlgerinc, sárgarépa variációval

2010.04.13. 10:44 | Polimer | Szólj hozzá!

Marinált nyúlgerinc sárgarépa-variációvalHozzávalók:4 személyre24 dkg házi nyúl filéPáclé:1 dl sárgarépa alaplé vagy könnyű szárnyas erőleves (nálunk most nyúl csontból készült egy alaplé, amit sárgarépával főztünk be)1 dl Verjus vagy fehér balzsam ecet2 dl Olíva…

Címkék: nyúl sárgarépa előétel

Húsvéti ajánlat

2010.04.07. 13:17 | Polimer | Szólj hozzá!

Előételek:Húsvéti sonkatál( házi füstöltsonka levében főtt tojással, tavaszi zöldségekkel és frissen reszelt tormával)Narancsos édeskömény-saláta szárított mangalicasonkávalMarinált nyúlgerinc sárgarépa-variációvalLevesek:Medvehagyma krémlevesTavaszi zsenge…

Címkék: húsvét nyúl bárány sonka sárgarépa mangalica tojáslikőr

Séf párbaj

2010.03.19. 13:17 | Polimer | 2 komment

Séf párbajon jártunk. Ez volt a verseny kiírása, amit az esemény előtt két héttel kaptunk meg.Soproni Ízutazás és Telebendő napok 2010.03.13.-03.14.Séfpárbaj       2010.03.13.(szombat)Helyszín: Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó…

Címkék: csirke sült mártás rizsgombóc édeskömény mogyoró kompót séfpárbaj

Valentin napi pezsgős vacsora

2010.01.29. 10:45 | Polimer | 1 komment

Széchenyi Kastélyszálló, Valentin napi pezsgős vacsoraFebruár 12-14Rozé PezsgőNarancsos édeskömény saláta, házi mangalica sonkávalGrillezett fogasfilé, fekete kagyló raguval és vörös lencsés jázmin rizzselvagyRózsaszínre sütött kacsamell, vaníliás gránátalmával,…

Címkék: fogas fekete csokoládé valentin narancs édeskömény kagyló kacsamell gránátalma

Roston sült vadlazac filé tejszínes capris mártással forgatott pappardellével

2010.01.07. 18:14 | Polimer | 3 komment

VadlazacHozzávalók (4 fő):600 g. vadlazac (mi Ír vadlazacot használtunk, ha halványabb lenne a színe, mint a tenyésztetté az nem hiba)olívaolajsófrissen őrölt borsMártásHozzávalók (4 fő):4 dl hal alaplé2 dl tejszínvajkaprikaporsóPappardelleHozzávalók:1 kg. TL-50 liszt…

Címkék: pappardelle vadlazac kapri

Fürj mell, grilezett édesburgonyával és saját jus-vel

2009.12.03. 16:04 | Polimer | 2 komment

Hozzávalók:fürj mellvajfleur de sel Édesburgonya400 g. édesburgonya2 kg libazsír2 gerezd fokhagymakakukkfűrozmaringsóbors ElkészítésFürj mell:A vajat megolvasztjuk, majd a fürj mellet a bőrös oldalával lefelé kezdjük el sütni. Folyamatos locsolgatás mellett addig sütjük,…

Címkék: jus fürj édesburgonya amuse

Csicsóka krémleves, kéksajttal töltött derelyével

2009.12.02. 22:00 | Polimer | 5 komment

Hozzávalók:Csicsóka leves400 g.  csicsóka                         100 g.…

Címkék: krémleves csicsóka kéksajt derelye

Aszalt sárgabarackos házinyúl rilette, madársalátával és fekete kenyérrel

2009.11.28. 18:24 | Polimer | 2 komment

Hétfőtől (November 30.) új téliesített étlapunk van, nehezebb emberesebb ételekkel. Ezek közül van ez az előétel. A rilette tulajdonképpen egy pástétom, itt házinyúlból és karácsonyi íz világgal.Hozzávalók:Rilette4 házinyúl comb (kb. 1,4 kg.)300 ml. borjú alaplé250 ml.…

Címkék: fekete kenyér sárgabarack házinyúl aszalt rilette

Classic étterem, menü ajánlat

2009.11.28. 17:32 | Polimer | 3 komment

Classic Étterem és Panzióajánlat /November 28.-tól/- Feketegyökér krémleves, ajókával és gránátalmával- Csülök kocsonya, ecetes lilahagymával, madársalátával és házi kenyérrel- Barbari kacsamell, grillezett édesburgonyával és zöldség krokettel- Házi krémes, málna…

Címkék: kocsonya feketegyökér kacsamell krémes édesburgonya

Roston garnéla paszternák pürével és pirított serranó sonkával

2009.11.16. 14:00 | Polimer | Szólj hozzá!

Mar i muntanya jegyében. :-)Hozzávalók:Paszternák püré:1 kg. paszternák2 db. vaníliarúd1 nagyobb rúd fahéjvajtejszínsógarnélaserrano sonkaolívaolaj  Elkészítés:Paszternák püré:A megtisztított paszternákot nagyobb kockákra vágom és egy edényben a vaníliarúddal,…

Címkék: garnéla paszternák serranó sonka

Mángold velouté tormás tejhabbal és fekete retekkel

2009.11.16. 13:00 | Polimer | 4 komment

Hozzávalók:Mángold velouté:8 dl. csont alaplé1 dl. tejszín40-50 dkg. mángold levél2-3 gerezd fokhagyma1 fej mogyoró hagyma2-3 db. nagyobb burgonyavajsóborsBetét:adagonként 2-3 db. batonra vágott fekete retekvajtejtormasó Elkészítés:Mángold velouté:A kierezett mángold…

Címkék: fekete retek torma tejhab mángold fogadó

Csokoládés naspolya torta, narancs mártással

2009.11.13. 11:52 | Polimer | 2 komment

Csokoládés naspolya torta (kb. 12 szelet, 28 cm.-es tortaformához)Torta alapHozzávalók:150 g. min. 65%-os étcsokoládé100 g. marcipán massza6 tojás160 g. vaj150 g. liszt3 ek. kakaópor1 tk. sütőpor80 g. darált mandula150 g. cukorsóNaspolya lekvár (Töltelék)Hozzávalók:2 kg érett…

Címkék: csokoládé torta narancs naspolya

Rák vagy hal alaplé

2009.11.13. 10:31 | Polimer | 1 komment

Rák vagy hal alaplé (kb.2 liter):Hozzávalók:1 kg. rák vagy vegyes halcsontolíva olaj1 hagyma1 sárgarépa1/2 póré (csak a fehér része)1 szál angol zeller1/2 édes kömény3 gerezd fokhagyma (megtörve)2 paradicsom1/2 tk. köménymag100 ml. Noilly Prat (ha nincs jó a sima száraz fehér…

Címkék: rák hal alaplé