Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

szeptember 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Pina coládás rizottó, mangó zselében portói mártással

2010.04.15. 20:01 | Polimer | Szólj hozzá!

Pina Colada-s rizottó

Hozzávalók (4 személyre):

160 g rizottó rizs
50 g cukor
750 ml kókusztej
150 ml tejszín
Pina colada
kókusz reszelék
vanília rúd
vaj

Portói mártás

Hozzávalók:

40 g cukor
100 ml vörösbor
150 ml vörös portói

Mangó zselé

Hozzávalók:

1 mangó
100 ml fehérbor
2 db kardamom mag
200 ml víz
fahéj
citrom lé
4-5 g zselatin vagy agar-agar (500 ml folyadékkal számolva)

 

Rizottó

Elkészítés:

Az elkészítése megegyezik a normál rizottó készítési módjával. A cukrot, a tejet, a tejszínt és a vanília rudat egy edényben felmelegítjük. A rizst vajon átpirítjuk, hozzá adjuk a kókusz likőrt, és teljesen elpároljuk, majd fokozatosan merőkanalanként hozzá adagoljuk a felmelegített vaníliás, tejszínes kókusztejet. Ezt addig folytatjuk, míg a rizs megfelelő állagú nem lesz, ekkor hozzá keverjük a kókusz reszeléket, és félre tesszük hűlni.  

Portói mártás

Elkészítés:

A cukrot világosbarna színig karamellizáljuk, felöntjük a vörösborral és a portóival, majd nagyjábol30-40 perc alatt gyenge lángon szirup állagúra sűrítjük.

Mangó zselé

Elkészítés:

A mangót megpucoljuk, felkockázzuk és felrakjuk főni, a fehérbor és víz keverékébe. A kardamom magokat megroppantjuk, és az őrölt fahéjjal együtt a mangóhoz adjuk. 10-15 perc alatt puhára főzzük a mangót, citrom lével frissítjük az ízét, hozzá adjuk a zselésítő anyagot, majd formában dermesztjük.

Ötlet: Ha olyan zselésítő anyagot használunk a mangóhoz, ami hőre nem lágyul, akkor a rizottó-t melegen is tálalhatjuk.

Címkék: portói kókusz mangó rizottó desszert

A bejegyzés trackback címe:

http://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1001924547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.