Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

2009
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Fekete kagyló hús cointreau-vel flambírozva, narancsos; zsályás sütőtökpürével

2009.11.08. 19:19 | Polimer | 2 komment

Ez a fogadó falatka egy nagyobb (15 fő) Olasz társaságnak volt az üdvözlet a konyháról. A mennyiségek tehát 15 apró falatkának megfelelőek. Zsályás sütőtökkrémHozzávalók:60-70 dkg. sütőtökvajsó cayenne bors4-5 zsálya levélcsillag ánizs1 narancs25-30 dkg. fekete kagyló…

Címkék: fekete sütőtök zsálya kagyló cointreau amuse

Csipkeborban pácolt vadnyúlgerinc, sütőtökkel, saját pecsenyeszaftjával

2009.11.06. 20:00 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Variáció vadnyúlra. Fogadófalatként sem utolsó. Erről nem is írnék többet, a kép magáért beszél, a recept pedig az előző bejegyzésben megtalálható.         

Címkék: sütőtök csipkebor vadnyúl pecsenyeszaft

Csipkeborban pácolt vadnyúlgerinc, házi burgonya krokettel, sütőtökkel, saját pecsenyeszaftjával

2009.11.06. 19:57 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Három nappal ezelőtt kicsit hamarabb értem haza, mint ahogy a családom várta volna és a konyhába lépve édesanyámat leltem, aki egy jókora fiatal vadnyúllal bíbelődött. Látszott rajta, hogy rég csinált ilyet, mert nem a legmegfelelőbb kést használta erre a célra és néhol a…

Címkék: sütőtök pác krokett csipkebor vadnyúl pecsenyeszaft

Márton napi ajánlat

2009.11.02. 18:32 | Polimer | Szólj hozzá!

Classic Étterem és Panzióajánlat /November 7.-től/Márton napra és az újborhoz- Liba erőleves, zöldségekkel és gyömbéres macesz gombóccal- Roston sült libamáj, aranymazsola krémmel, sós kaláccsal és tokaji mártással- Lassan sült libacomb, almás gesztenyés párolt…

Címkék: kalács libamáj liba naspolya libatepertő

Pórés burgonyakrémleves, pirított hagymakarikákkal és parmezánnal

2009.11.02. 18:20 | Polimer | Szólj hozzá!

Burgonya krémlevesHozzávalók:2 szál póréhagyma (csak a fehér része) 5-6 lisztesre fövő burgonya *8-10 dkg. parmezán8 dl. csirke alaplé1 dl tejszínvajsóborsvöröshagymaliszt Burgonya krémlevesElkészítés:A burgonyát és a póréhagymát vékonyra felszeljük. A pórét vajon…

Címkék: burgonya parmezán póréhagyma krémleves

süti beállítások módosítása