Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

2009
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Gasztroblog

2009.09.04. 11:30 | Polimer | 2 komment

"Egy szubkultúra születésének vagyunk hát szemtanúi, és mi van nagyszerűbb a földön, mint egy szubkultúra-születés szemtanújának lenni?!"Jó érzés ebben tevékenyen részt is venni!Gasztroblog 

Címkék: blog gasztronómia

Bárányfasírt mentával, fenyőmaggal, fűszeres burgonyával és joghurtos uborka salátával

2009.09.03. 19:41 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók:4 főreBárányfasírt:60 dkg báránylapocka4 tojás8 dkg fenyőmagsóborsmenta Saláta:40 dkg uborka4 dl joghurtfokhagyma sóbors                   Elkészítés:Bárányfasírt:Az…

Címkék: menta joghurt uborka fenyőmag bárányfasírt

Hideg kapros tökkrémleves, parmezánnal és serrano sonkával

2009.09.03. 19:16 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók:0,20 dkg mogyoróhagyma80 dkg spárgatök3-4 dl tejföl1 db piros kaliforniai paprikasóborskapor fehér balzsamecetserranó sonkaparmezán+ alaplé (csirke- vagy zöldségalaplé)          Elkészítés:A tököt legyalulom a…

Címkék: parmezán tökkrém leves serrano sonka

Birs

2009.09.02. 00:20 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Kezd érni a kertünkben a birs. Már alig várom, hogy végre birssajtot készíthessek belőle... :) (Remélem, hogy elnézitek nekem.)          Elkészült a mű. Sokan a csemegébe teszik a diót, én inkább külön adom, hiszen nem mindenki…

· 1 trackback

Címkék: birs

"Új" tökfőzelék marinált makrélával

2009.08.31. 11:10 | Polimer | Szólj hozzá!

Sárközi Ákos ötlete nyomán.Tökfőzelék:1-1,5 kg. spárga tök1 nagyobb piros kaliforniai paprika1-1,5 dl. tejföl2 fej mogyoróhagymaSóBorsKaporCsirke alapléMarinád:1,5 kg makréla0,25 kg vöröshagyma, 1 kávéskanál mustármag 8-10 szem egész bors 2-3 db babérlevélcukorsó…

Címkék: tökfőzelék makréla marinált

Szilvabőr

2009.08.31. 05:52 | Polimer | 5 komment

Hozzávalók:SzilvaCitromlé                  Elkészítés:A szilvát megmosom, kimagozom, és egy lábosban felteszem főni (cukrot én nem raktam bele, mert kacsamájas előételhez használtam fel a kész…

Címkék: szilva tartósítás szilvabőr

süti beállítások módosítása