Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

augusztus 2009
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

"Új" tökfőzelék marinált makrélával

2009.08.31. 11:10 | Polimer | Szólj hozzá!

Sárközi Ákos ötlete nyomán.Tökfőzelék:1-1,5 kg. spárga tök1 nagyobb piros kaliforniai paprika1-1,5 dl. tejföl2 fej mogyoróhagymaSóBorsKaporCsirke alapléMarinád:1,5 kg makréla0,25 kg vöröshagyma, 1 kávéskanál mustármag 8-10 szem egész bors 2-3 db babérlevélcukorsó…

Címkék: tökfőzelék makréla marinált

Szilvabőr

2009.08.31. 05:52 | Polimer | 5 komment

Hozzávalók:SzilvaCitromlé                  Elkészítés:A szilvát megmosom, kimagozom, és egy lábosban felteszem főni (cukrot én nem raktam bele, mert kacsamájas előételhez használtam fel a kész…

Címkék: szilva tartósítás szilvabőr

Bors

2009.08.28. 09:15 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

1.) Hosszú bors 2.) Fekete bors      1.) Borskeverék 2.) Rózsabors 

Címkék: bors

Classic Étterem**** és Panzió

2009.08.27. 22:14 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Nagycenk / Classic Étterem**** és…

Címkék: étterem

Füge parfé karamellizált málna szósszal

2009.08.27. 11:00 | Polimer | Szólj hozzá!

Hozzávalók:4 személyre, (ez a mennyiség az adagolás és felhasználás függvényében változik.)Füge parfé:1 kg. friss füge2-2,5 dl. tejszíncitromléMálna szósz:vajmálnacukor  Elkészítés:Füge parfé:A fügéknek a "csumáját" levágom, majd a tetejüket kereszt…

Címkék: szósz parfé füge parfé

Túró szuflé málna velővel

2009.08.27. 00:29 | Polimer | Szólj hozzá!

Hozzávalók:Túró szuflé:2 tojássárgájaReszelt citromhéj80 g. túró3 tojásfehérje30 g. cukor+ Vaj és cukor a forma kikénéséhezMálna velő:400 g. málna1 dl. vörösbor4-5 dkg. kristálycukorcitromléElkészítés:Szuflé:A tojássárgáját a cukorral és a citromhéjjal fehéredésig…

· 1 trackback

Címkék: szuflé

Rózsa sorbet

2009.08.27. 00:04 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók:  Elkészítés: 

Címkék: rózsa sorbet

Ananász ravioli édes morzsával és mangó sorbettel

2009.08.26. 23:11 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók: Elkészítés:

Címkék: ravioli sorbet

Ananász ravioli

2009.08.26. 23:03 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók:              Elkészítás:

Címkék: ravioli

Préselt libamáj kamilla lekvárral és szarvasgombás brióssal

2009.08.26. 08:10 | szabi(O_o) | 2 komment

 

Címkék: szarvasgomba préselt libamáj kamilla lekvár szarvasgombás briós

Grillezett sertés flekken, salátával és zöldségekkel

2009.08.25. 23:25 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Címkék: sertés flekken

Roston sült pisztráng, lime-al ízesített burgonyapürével és barna vajjal

2009.08.25. 23:22 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 

Címkék: pisztráng lime al ízesített burgonyapüré barna vaj

Félig szárított paradicsom tatár, pármai sonkával és Brí sajjtal

2009.08.25. 23:17 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 

Címkék: paradicsom pármai sonka tatár brí sajt

Mangó sorbet (szörbet)

2009.08.25. 23:14 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Honnan származik a soerbet? A szörbetet először a középkorban olasz cukrászok készítették, majd francia szakácsok fejlesztették tovább. A megfelelő állag eléréséhez figyeljünk oda az arányokra! (Ha túl híg a cukorszirup, akkor gyorsan kikristályosodik, ha pedig sok a cukor…

Címkék: mangó sorbet

Aszalt paradicsom

2009.08.17. 21:35 | szabi(O_o) | 2 komment

Aszalt paradicsomHozzávalók:kb. 4-8 személyre adagolástól és felhasználástól függően.1 kg paradicsom2-3 dl extra szűz olívaolaj4 db ágvégződés rozmaring4 db ágvégződés kakukkfűkb. 10 gerezd vagy maroknyi fokhagyma Elkészítés:A megtisztított paradicsomokat félbe vágom,…

Címkék: paradicsom aszalt paradicsom

Házi kenyér

2009.08.17. 05:38 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Házi kenyerek Diós hagymás kenyér Szezámmagos kenyérHozzávalók:kb. 2 x 0,51kg-os házi kenyerekhez Alaptészta:0,75 kg fehér kenyérliszt0,25kg teljes kiőrlésű liszt1 db (5dkg) élesztősó1,5 dl tej 1 ek. cukor 4-5dl víz10 dkg dió1 fej lilahagyma10 dkg…

Címkék: dió kenyér hagyma kovász szezámmag

Paradicsomleves bazsalikomfagylaltal

2009.08.07. 13:13 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Paradicsomleves bazsalikomfagylaltalHozzávalók:kb. 4 személyreParadicsomleves:1 kg. paradicsom1 liter alaplé (szárnyas vagy zöldség)só borsfokhagymahagymaolivaolajBazsalikomfagylalt:friss bazsalikom3-4 dl. alaplé0,5-1 dl. tejszínsó borsElkészítés:Paradicsomleves:A megtisztított…

Címkék: fagylalt paradicsom bazsalikomfagylalt

Sóban sült cékla

2009.08.07. 12:38 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Sótésztában sült céklaHozzávalók:kb. 1db céklához1 db cékla 20g só20g liszt1dl víz1db tojásfehérje   Elkészítés:Cékla:Átmossuk, meghámozzuk.Sóstészta:Egy keverőtálba teszem a kimért hozzávalókat tetszőleges sorrendben, majd egyneműsítem. A tésztával…

Címkék: cékla sóban sült sós tészta

Amedei csokoládé

2009.08.01. 11:19 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Az Amedei csokoládéról:Az Amedei csokoládémanufaktúrát Alessio és Cecilia Tessieri testvérpár alapították. Céljuk a világ legjobb csokoládéjának megalkotása volt.A legjobb csokoládéhoz a legjobb minőségű alapanyagokat kellett felhasználniuk. Ezért többekközt egy venezuelai…

Címkék: csokoládé amedei