Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

július 2009
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tonkababos csokoládé mousse

2009.07.30. 14:43 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Csokoládé mousse "mousse au chocolat" Hozzávalók:kb. 4 személyre, illetve az adagolás és felhasználásl függvényében. (Mi a  66%-os "Toscano Black"-et használunk gasztronómiai kiszerelésben. Nagyon kellemes mandulás útóíze van.)450g Amadei csokoládé25-30g…

Címkék: csokoládé csokoládé mousse mousse tonkabab vízfürdő

"Du Puy" zöld lencse

2009.07.29. 23:46 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

"Le Caviar du Velay" A francia zöldlencse Le Puy-en-Velay Közép-Franciaországban fekszik, akarom mondani attól kissé délre, Auvergne-ban.A város világhírnevét elsősorban a helyi lencsének köszönheti amit annakidején -több mint kétezer éve- a gallok telepítettek be a…

Címkék: lencse du puy

Articsókás kecskesajt ravioli, feketeretek mártással

2009.07.28. 13:04 | Polimer | 2 komment

Hozzávalók:Kb. 4 személyre Ravioli: 400 g. 00-ás liszt4 tojáskevés olíva olajsó Töltelék: 3-4 articsóka200 g. kecskesajtsó, borsbabérlevélcitromegész bors Fekete retek mártás: 2 közepes fej fekete retek1 l. szárnyas alaplé1 Ek. Dijoni mustár50 ml.…

Címkék: meleg mártás kecskesajt articsóka előétel ravioli feketeretek

Mangalica szűz hirtelen sütve borsmártásban, zellerpürével, házi burgonyakrokettel

2009.07.27. 00:31 | szabi(O_o) | 1 komment

Mangalica szűz hirtelen sütve borsmártásban, zellerpürével, házi burgonyakrokettelHozzávalók:kb. 4 személyre --> 4*18dkg mangalica szűz (tisztított)Borsmártás:színesborsdijoni mustárborjú alaplétejszínkonyakZellerpüré:2 db nagy zellergumó1dl tejszín4dkg vaj fehérbors…

Címkék: mártás borsmártás szűz krokett mangalica zellerpüré burgonyakrokett

Mangalica szűz De Puy lencsével, dödöllével és chillis mustármártással

2009.07.27. 00:24 | szabi(O_o) | 4 komment

 

Címkék: lencse mustár szűz dödölle mangalica du puy mustár mártás

Bélszín Rossini grillezett ceruzababbal, burgonya pürével

2009.07.27. 00:11 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 

Címkék: bélszín rossini

Szűrke marha hátszín, hosszúbors mártással, francia rakott burgonyával és gőzölt zöldségekkel

2009.07.27. 00:04 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 

Címkék: mártás szürke marha hosszúbors francia rakott burgonya

Borjúpofa, sóban sült céklával, vargánya gomba raguval

2009.07.26. 23:59 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 

Címkék: ragu vargánya borjúpofa sóban sült cékla

Fehérborral és fűszerekkel párolt fekete kagyló papardellével és parmezánnal

2009.07.26. 23:46 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 

Címkék: papardelle fekete kagyló

Homár rizottó kerti zöldségekkel

2009.07.26. 23:41 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 

Címkék: homár rizottó

Zöldsaláta marinált zöldségekkel és bivaly mozzarellával

2009.07.26. 23:39 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 

Címkék: mozzarella marinált zöldség

Sárgadinnye mousse, hideg egres mártással

2009.07.26. 23:36 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Címkék: mártás mousse

Félig sült tonhal wasabis mentás zöldborsó pürével, távol-keleti zöldségekkel és sült rizsgombóccal

2009.07.26. 23:30 | szabi(O_o) | 2 komment

 

Címkék: tonhal wasabi

Gyöngytyúk supreme sült póréhagymával, vajas burgonyával és fokhagymás aszalt szilvával

2009.07.26. 23:20 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Perlhuhn-Supreme, mit gegrilltem Porree, Butterkartoffeln und Dörrpflaumen mit Knoblauch 

Címkék: gyöngytyúk supreme

Vadlazac filé, vajban sült sárgarépával és vaníliás zöldborsó mártással

2009.07.26. 16:44 | szabi(O_o) | 2 komment

Vadlazac filé, vajban sült sárgarépával és vaníliás zöldborsó mártással (Jázmin- és vadrizs talapzaton) Hozzávalók:4 személyre -> Vadlazac filé 4*150 g.Vaníliás zöldborsó mártás:Zöldborsó 200 g.Világos alaplé vagy szárnyas alaplé kb. 3-4 dl.Vanília 1 rúdSó,…

Címkék: mártás vanília vadlazac zöldborsó mártás vaníliás zöldborsó mártás

Káposztás csukás rétes

2009.07.26. 15:41 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Káposztás csukás rétesHozzávalók:kb. 4 személyre4 rétes lap1 egész csuka3-4 db. csukamáj30-40 dkg. savanyított káposzta1 sonka hagymasó, bors, fokhagymamirepoixmajoránna, babér levélzöldveltelinitejfölElkészítés:A csukát kifilézem, beirdalom, zúzott fokhagymával bekenem,…

Címkék: csuka káposzta rétes mirepoix

Alaplevek

2009.07.26. 15:33 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Fondok ahogy én csinálom!!!  Az alap levet hideg vagy meleg vízben rakom fel főzni, és hogy ha kell, akkor a habot leszedem. Sózni mindig csak a végén sózok (kivéve a marha alaplé), mivel így biztosabban tudom a sót adagolni. Ha már lehűltek az alap levek és a zsír kiült…

Címkék: rák hal marha paradicsom borjú szárnyas vad alaplé alaplevek

Verjusben pácolt házi nyúl filé, zöld Gazpachoval és fűszeres túrókrémmel

2009.07.26. 15:21 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Verjusben pácolt házi nyúl filé, zöld Gazpachoval és fűszeres túrókrémmel Hozzávalók:4 személyre24 dkg házi nyúl filéPáclé:1 dl alaplé vagy könnyű szárnyas erő leves1 dl Verjus2 dl Olíva olaj1 E.k Díjóni mustár2 szál kakukkfű4-5 szál korianderZöld Gazpacho:25 dkg…

Címkék: nyúl gazpacho túrókrém

Mártások

2009.07.14. 15:26 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Mártások Szeretnék bemutatni, egypár általam használt alapmártást, majd egy két speciálisabb mártást is.Először azonban a különböző sűrítési eljárásokat kell sorra venni, hiszen ez a mártás készítés egyik sarkalatos pontja. Sűrítés: Miért is sűrítünk?…

Címkék: mártás majonéz hollandi mártás velouté besamel sűrítés mártások bársony mártás bechamel vaj mártás

Tonkabab

2009.07.12. 02:11 | szabi(O_o) | 4 komment

TonkababMi az a tonkabab?Brazília, Venezuela, Niggeria és Guyana területén lévő tonkafák termésének a magja.  A magvak kívülről fekete színűek, bab alakúak és rendkívüli aromatikus illatot bocsátanak ki magukból. A mag kumarint* tartalmaz, ezért az Egyesült Államokban…

Címkék: fűszer tonkabab kumarin