Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2009
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Aszalt sárgabarackos házinyúl rilette, madársalátával és fekete kenyérrel

2009.11.28. 18:24 | Polimer | 2 komment

Hétfőtől (November 30.) új téliesített étlapunk van, nehezebb emberesebb ételekkel. Ezek közül van ez az előétel. A rilette tulajdonképpen egy pástétom, itt házinyúlból és karácsonyi íz világgal.Hozzávalók:Rilette4 házinyúl comb (kb. 1,4 kg.)300 ml. borjú alaplé250 ml.…

Címkék: fekete kenyér sárgabarack házinyúl aszalt rilette

Classic étterem, menü ajánlat

2009.11.28. 17:32 | Polimer | 3 komment

Classic Étterem és Panzióajánlat /November 28.-tól/- Feketegyökér krémleves, ajókával és gránátalmával- Csülök kocsonya, ecetes lilahagymával, madársalátával és házi kenyérrel- Barbari kacsamell, grillezett édesburgonyával és zöldség krokettel- Házi krémes, málna…

Címkék: kocsonya feketegyökér kacsamell krémes édesburgonya

Roston garnéla paszternák pürével és pirított serranó sonkával

2009.11.16. 14:00 | Polimer | Szólj hozzá!

Mar i muntanya jegyében. :-)Hozzávalók:Paszternák püré:1 kg. paszternák2 db. vaníliarúd1 nagyobb rúd fahéjvajtejszínsógarnélaserrano sonkaolívaolaj  Elkészítés:Paszternák püré:A megtisztított paszternákot nagyobb kockákra vágom és egy edényben a vaníliarúddal,…

Címkék: garnéla paszternák serranó sonka

Mángold velouté tormás tejhabbal és fekete retekkel

2009.11.16. 13:00 | Polimer | 4 komment

Hozzávalók:Mángold velouté:8 dl. csont alaplé1 dl. tejszín40-50 dkg. mángold levél2-3 gerezd fokhagyma1 fej mogyoró hagyma2-3 db. nagyobb burgonyavajsóborsBetét:adagonként 2-3 db. batonra vágott fekete retekvajtejtormasó Elkészítés:Mángold velouté:A kierezett mángold…

Címkék: fekete retek torma tejhab mángold fogadó

Mángold velouté, fekete retekkel és fürjtojással

2009.11.16. 11:20 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók:Mángold velouté:8 dl. csont alaplé1 dl. tejszín40-50 dkg. mángold levél2-3 gerezd fokhagyma1 fej mogyoró hagyma2-3 db. nagyobb burgonyavajsóborsBetét:adagonként 2-3 db. batonra vágott fekete retekfürjtojáschili szálakvajbabérlevél ecet Elkészítés:Mángold…

Címkék: velouté fekete retek mángold fürjtojás

Fekete retek

2009.11.16. 06:00 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Fekete retekA képen látható fekete retkek -a szívemhez nőtt faluból- Rábcakapiból kerültek a konyhaasztalra. Gyerekkoromban sok időt töltöttem nyáron a nagyszüleimnél "kapin". A faluban él egy tudásáról és dolgosságáról ismertté vált tehetséges bio-gazda…

Címkék: retek fekete retek

Mángold - Leveles répa

2009.11.15. 22:58 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Mángold - Leveles répaEz is egy méltatlanul feledésbe merült számomra igen értékes konyhanövény. Ami azt illeti, pár hete a nagymamám készített hétvégére mángoldból parajhoz hasonló főzeléket és később egy beszélgetés alkalmával újra képbe került, ahol kitárgyaltuk,…

Címkék: mángold leveles répa

Feketeretek saláta, mézes vinegrett /ecet-olaj/ öntettel

2009.11.13. 23:23 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hamarosan leírom a receptet is...

Címkék: saláta feketeretek mézes vinegrett

Csokoládés naspolya torta, narancs mártással

2009.11.13. 11:52 | Polimer | 2 komment

Csokoládés naspolya torta (kb. 12 szelet, 28 cm.-es tortaformához)Torta alapHozzávalók:150 g. min. 65%-os étcsokoládé100 g. marcipán massza6 tojás160 g. vaj150 g. liszt3 ek. kakaópor1 tk. sütőpor80 g. darált mandula150 g. cukorsóNaspolya lekvár (Töltelék)Hozzávalók:2 kg érett…

Címkék: csokoládé torta narancs naspolya

Rák vagy hal alaplé

2009.11.13. 10:31 | Polimer | 1 komment

Rák vagy hal alaplé (kb.2 liter):Hozzávalók:1 kg. rák vagy vegyes halcsontolíva olaj1 hagyma1 sárgarépa1/2 póré (csak a fehér része)1 szál angol zeller1/2 édes kömény3 gerezd fokhagyma (megtörve)2 paradicsom1/2 tk. köménymag100 ml. Noilly Prat (ha nincs jó a sima száraz fehér…

Címkék: rák hal alaplé

Fekete kagyló hús cointreau-vel flambírozva, narancsos; zsályás sütőtökpürével

2009.11.08. 19:19 | Polimer | 2 komment

Ez a fogadó falatka egy nagyobb (15 fő) Olasz társaságnak volt az üdvözlet a konyháról. A mennyiségek tehát 15 apró falatkának megfelelőek. Zsályás sütőtökkrémHozzávalók:60-70 dkg. sütőtökvajsó cayenne bors4-5 zsálya levélcsillag ánizs1 narancs25-30 dkg. fekete kagyló…

Címkék: fekete sütőtök zsálya kagyló cointreau amuse

Csipkeborban pácolt vadnyúlgerinc, sütőtökkel, saját pecsenyeszaftjával

2009.11.06. 20:00 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Variáció vadnyúlra. Fogadófalatként sem utolsó. Erről nem is írnék többet, a kép magáért beszél, a recept pedig az előző bejegyzésben megtalálható.         

Címkék: sütőtök csipkebor vadnyúl pecsenyeszaft

Csipkeborban pácolt vadnyúlgerinc, házi burgonya krokettel, sütőtökkel, saját pecsenyeszaftjával

2009.11.06. 19:57 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Három nappal ezelőtt kicsit hamarabb értem haza, mint ahogy a családom várta volna és a konyhába lépve édesanyámat leltem, aki egy jókora fiatal vadnyúllal bíbelődött. Látszott rajta, hogy rég csinált ilyet, mert nem a legmegfelelőbb kést használta erre a célra és néhol a…

Címkék: sütőtök pác krokett csipkebor vadnyúl pecsenyeszaft

Márton napi ajánlat

2009.11.02. 18:32 | Polimer | Szólj hozzá!

Classic Étterem és Panzióajánlat /November 7.-től/Márton napra és az újborhoz- Liba erőleves, zöldségekkel és gyömbéres macesz gombóccal- Roston sült libamáj, aranymazsola krémmel, sós kaláccsal és tokaji mártással- Lassan sült libacomb, almás gesztenyés párolt…

Címkék: kalács libamáj liba naspolya libatepertő

Pórés burgonyakrémleves, pirított hagymakarikákkal és parmezánnal

2009.11.02. 18:20 | Polimer | Szólj hozzá!

Burgonya krémlevesHozzávalók:2 szál póréhagyma (csak a fehér része) 5-6 lisztesre fövő burgonya *8-10 dkg. parmezán8 dl. csirke alaplé1 dl tejszínvajsóborsvöröshagymaliszt Burgonya krémlevesElkészítés:A burgonyát és a póréhagymát vékonyra felszeljük. A pórét vajon…

Címkék: burgonya parmezán póréhagyma krémleves