Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

október 2009
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Fogas fársszal töltött kellevél, fehérboros vajmártással

2009.10.30. 18:27 | Polimer | Szólj hozzá!

Fogas farce (töltelék)Hozzávalók:300 g. fogas200 ml. tejszín2 tojás fehérjekaporsóborskelkáposzta levélecet sószáraz fehérborhal alapléFehérboros vajmártás (kb. 2,5 dl.)Hozzávalók:100 g. mogyoróhagyma30  g. vaj2,5 dl. fehérbor2,5 dl. hal alaplé120 g. kockára vágott jeges…

Címkék: fogas vajmártás kelkáposzta amuse fársz

Vörösborban készült vadnyúlcomb, vargánya krokettel és grillezett sütőtökkel

2009.10.24. 12:05 | Polimer | Szólj hozzá!

VadnyúlcombHozzávalók:1 egész vadnyúlcomb1 dl vad alaplé2dl száraz vörösborfokhagymadurva tengeri sóboróka bogyóegész fekete és rózsa borsrozmaringzsályababérlevélVargányaropogósHozzávalók:1 kg krumpli30 dkg liszt 1 tojásborssóvargánya por20 dkg vargánya1 mogyoró…

Címkék: sütőtök vargánya krokett vadnyúl

Karalábékrém pírított szalonnával és roston sült harcsával

2009.10.21. 12:50 | Polimer | 2 komment

Mostanában Mar i muntanya, lázban ég a konyha és ehhez keressük a megfelelő párosításokat. Az első „bátortalan” próbálkozásunkból ez sült ki! Mar i muntanya: Tulajdonképpen a víz és a szárazföld találkozását jelenti. A gasztronómia nyelvére lefordítva ez a…

Címkék: harcsa karalábé amuse

Elfeledett alapanyag: Naspolya

2009.10.20. 14:00 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

A naspolyaA naspolya Közép-Ázsiából származó növény. A rózsafélék családjába tartozik. Nekem is van egy ilyen fám a kertben. Nézd meg a képen! :) Fehér virágait a májusi fagyok után hozza, termése pedig fokozatosan fejlődik, és az év végefelé az "első"…

Címkék: naspolya elfeledett alapanyag

Vörös lencse krémleves

2009.10.19. 21:50 | Polimer | Szólj hozzá!

Hozzávalók:200 g. vöröslencse1 dl. kókusztej5 dl zöldség alaplépóréhagyma fehér része1-2 kisebb burgonya (mennyisége attól függ milyen sűrű levest szeretnénk)fokhagymatahina paszta kurkumadurva szemű tengeri sóegész borskoriander magrómai köményBetétHozzávalók:5-6 dkg.…

Címkék: leves lencse vöröslencse

Szarvas pástétom, birsalmával és sáfrányhagyma „lekvárral”

2009.10.16. 11:10 | Polimer | Szólj hozzá!

SzarvaspástétomHozzávalók:40-50 dkg. szarvashús1 vörös hagymatejszínvad alaplékonyakboróka bogyóbabér levélzselatinBirs kompótHozzávalók:3-4 birsalma2-3 szegfűszegjuharszirup1 rúd fahéj1 szem csillagánizs1 babérlevélfél citrom leve és két…

Címkék: szarvas birsalma pástétom sáfrányhagyma

Új élmény - Borkóstoló Gere Attilával

2009.10.15. 22:20 | szabi(O_o) | 5 komment

Borkóstoló Sopronban Alig vártam a következő borskóstolót, amire 2009. október 13-án került sor. Azért voltam izgatott, mert tudtam, hogy Gere Attila borait fogjuk ízlelni. Az esemény helyszínéül a soproniak által kedvelt Juventus Tanétterem szolgált. A borkóstolóra ismét a…

Címkék: gere attila élmény borkóstoló

Muflongerinc birsalmás sütőtökös rétessel

2009.10.14. 11:50 | Polimer | Szólj hozzá!

Rétes tésztaHozzávalók:250 g. liszt 2 e.k. olajsó4 e.k. folyékony vajTöltelékHozzávalók:30-40 dkg birsalma 30-40 dkg. sütőtök 1 citromolívaolaj60 g. gesztenyeméz40 ml. mézecet 10 dkg. húsos szalonna (ne legyen füstölt)zsályabors2 szelet toast kenyérMuflon és a…

Címkék: sütőtök rétes birsalma muflon

Házi papardelle

2009.10.14. 11:19 | Polimer | 3 komment

PappardelleHozzávalók:1 kg. TL-50 liszt (tésztaipari liszt)12 tojássóolívaolaj              PappardelleElkészítés:A lisztet átszitálom. A kupac közepébe ütöm a tojásokat, sózom, és egynemű tésztává gyúrom,…

Címkék: tészta pappardelle

Hízott kacsamájjal töltött szilva ravioli, fűszeres mártással

2009.10.13. 13:18 | Polimer | 2 komment

KacsamájHozzávalók:Személyenként 10-15 dkg. hízott kacsamájSóBorsFűszeres mártásHozzávalók:1 dl. jus4 cl. szilvapálinka3-4 szem aszalt szilva           KacsamájElékészítés:A kacsamájat sütés előtt legalább egy órával…

Címkék: szilva kacsamáj szilvabőr

Csokoládés sütőtök torta, birs habbal

2009.10.12. 18:16 | Polimer | Szólj hozzá!

Omlós tészta (pate brisée)Hozzávalók:250 g liszt 125 g vaj 1 csipet só 1 tojássárgája vízTöltelékHozzávalók:3-4 kg. sütőtök2 tojás sárgája1 dl. tejszín15-20 dkg. Amadéi csokoládévaníliás cukorBirshabHozzávalók:birs…

Címkék: torta sütőtök birs

Sütőtökkrém leves, házi sonkával és pirított tökmaggal

2009.10.11. 20:00 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók:Sütőtökleves5-6 kg. sütőtök1 fej vöröshagyma20 dkg. vaj1 l. csirke v. zöldség alaplé5-6 dl. tejsócayenne-i borsPetrezselyem kivonat1 csokor petrezselyem1-2 dl. olívaolaj  Elkészítés:SütőtöklevesA sütőtököt és a hagymát uborka gyalun leszelem. Minél…

Címkék: leves sütőtök sonka tökmag

Csipkebor - A megígért recept

2009.10.09. 23:00 | szabi(O_o) | 2 komment

Az interneten több recept is kering a bor készítéséről, többet is megnéztem... Aztán ismerőseimhez fordultam segítségért inkább, mert nagy különbségek voltak a hozzávalók és az elkészítés terén is. Végül az egyik edzőtársam elmodta, hogy családjával már többször…

Címkék: bor csipkebogyó csipkebor

Classic étterem, menü ajánlat

2009.10.05. 18:41 | Polimer | 3 komment

Classic Étterem és Panzióajánlat /Október 10.-től/Variációk birsre, sütőtökre és vadakra- Szarvas pástétom, birsalmával és sáfrányhagyma „lekvárral”- Sütőtökkrém leves, házi sonkával és pirított tökmaggal- Vörösborban készült vadnyúlcomb, vargánya…

Címkék: sütőtök szarvas rétes birs pástétom sáfrányhagyma vadnyúlcomb muflongerinc

Paradicsomos morzsában sült vörös sügér filé, ruccolával kevert burgonyapürével

2009.10.05. 17:54 | Polimer | Szólj hozzá!

Ruccolás burgonyapüré Hozzávalók:1 kg kifliburgonya25-50 dkg vaj (ízlés szerint)2 dl tejSóSzerecsendió frissen reszelveParadicsomos morzsaHozzávalók:2-3 szelet szikkadt fehér kenyér vagy bagett (értelemszerűen több szelet)3-4 db. Szárított paradicsom1 gerezd fokhagyma2-3…

Címkék: ruccola sügér paradicsomos morzsa

Újabb élmény - Borkóstoló Sopronban

2009.10.03. 11:24 | szabi(O_o) | 4 komment

Borkóstoló SopronbanTartalom:1.) Borkóstoló2.) Ákos IstvánBorkóstoló2009. október 2-án a napi munkát követően szerkeztőtársammal fél hétkor találkoztunk a Mária szobornál, ahonnan elmentünk De Puy lencsét venni a Csipetnyi Varázslatba. Kicsit körülnéztem amíg a chefem…

Címkék: élmény borkóstoló

Szőlővel sült fürj, rizses töltikével és musttal forralt pecsenyelével

2009.10.02. 18:00 | szabi(O_o) | 5 komment

FürjHozzávalók:személyenként 1 db fürjbaconszőlőrozmaringkakukkfűfokhagymaalaplésó borsTöltikeHozzávalók:(Adagolás a levél nagyságának megfelelően.)vadrizsJázminrizspetrezselyempóréfehérboralaplélimesóPecsenylé1,5 dl must (én Pfneiszl cabernet sauvignon mustját…

Címkék: pecsenyelé töltike fürj must

Töltike

2009.10.02. 14:17 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók:(Adagolás a levél nagyságának megfelelően.)vadrizsJázminrizspetrezselyempóréfehérboralaplélimesó               Elkészítés:A kétféle rizst megfőzöm. A póréhagymát vajon lepirítom belekeverem…

Címkék: szőlő töltike vadrizs jázminrizs