Mostanában Mar i muntanya, lázban ég a konyha és ehhez keressük a megfelelő párosításokat. Az első „bátortalan” próbálkozásunkból ez sült ki!
Mar i muntanya: Tulajdonképpen a víz és a szárazföld találkozását jelenti. A gasztronómia nyelvére lefordítva ez a vízi és szárazföldi alapanyagok együttes használata. Ez esetben a hal és a szalonna. Ez a recept egy amuse (üdvözlőfalatka), nagyobb mennyiségben elkészítve, főzelék, hal feltéttel.
Karalábékrém
Hozzávalók:
4-5 fej zsenge karalábé
1 l szárnyas alaplé
15-20 dkg. pancetta
vaj
tej vagy tejszín
só, bors
majoránna
15 dkg. szürkeharcsa filé
Karalábékrém
Elkészítés:
A karalábékat megtisztítom, nagy rusztikus darabokra vágom. A zsenge zöld leveleket félre teszem. Az összevágott zöldséget az alaplében felteszem főni. Ha megfőtt leszűröm, és burgonyatörőn lepasszírozom. Hozzá adom a vajat, fűszerezem majd a sűrűségét, beállítom a tejjel/tejszínnel. A pancettát apró kockákra vágom és megpirítom, majd a „főzelékhez” keverem. A harcsát roston megsütöm, tálalásnál apróra vágott karalábé levéllel díszítem.
Utolsó kommentek