Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Vörös lencse krémleves

2009.10.19. 21:50 | Polimer | Szólj hozzá!

Hozzávalók:
200 g. vöröslencse
1 dl. kókusztej
5 dl zöldség alaplé
póréhagyma fehér része
1-2 kisebb burgonya (mennyisége attól függ milyen sűrű levest szeretnénk)
fokhagyma
tahina paszta
kurkuma
durva szemű tengeri só
egész bors
koriander mag
római kömény

Betét

Hozzávalók:
5-6 dkg. csirkemell
szezámmag
só, bors


Vöröslencse krémleves

Elkészítés:
A póréhagyma fehér részét egy kevés vajon megpirítom, majd hozzáadom a vörös lencsét és a burgonyát. Felöntöm a kókusztejjel kevert zöldség alaplével. Közben mozsárban a fokhagymával és a tahina pasztával összezúzom a fűszereket, majd a leveshez adom. Nagyjából 20 perc alatt a burgonya és a lencse, az alaplében puhára fő. Turmixolom, sűrű szövésű szitán átpasszírozom. Tálalás előtt egy kevés vajjal dúsítom. A csirke mellet fűszerezem, megforgatom a szezámmagban és forró serpenyőben készre, sütöm. Aki szereti a pikáns ízeket chili olajjal és ropogósra sütött menta levéllel fogyassza.

Címkék: leves lencse vöröslencse

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr381454336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása