Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szarvas pástétom, birsalmával és sáfrányhagyma „lekvárral”

2009.10.16. 11:10 | Polimer | Szólj hozzá!

Szarvaspástétom

Hozzávalók:
40-50 dkg. szarvashús
1 vörös hagyma
tejszín
vad alaplé
konyak
boróka bogyó
babér levél
zselatin

Birs kompót

Hozzávalók:
3-4 birsalma
2-3 szegfűszeg
juharszirup
1 rúd fahéj
1 szem csillagánizs
1 babérlevél
fél citrom leve és két citromkarika

Hagymalekvár

Hozzávalók:
0.75 kg. sáfrányhagyma (mogyoróhagyma)
2-3 dl. csirke alaplé
vaj

balzsamecet
kakukkfű
gesztenyeméz

 

 

Szarvaspástétom

Elkészítés:
A húst nagy lyukú darálón ledaráljuk. A hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a húst, fűszerezzük, felöntjük alaplével és puhára pároljuk. A végén konyakot öntünk hozzá, majd az alkoholt elforraljuk. Botturmixal pépesítjük, tejszínnel lazítjuk, ha szükséges zselatint teszünk bele és formában dermesztjük.

Birs kompót

Elkészítés:
A birsalmát hámozzuk és az igényeinknek megfelelő nagyságúra daraboljuk. Az oxidáció elkerülése véget citromos vízbe tesszük.  Megfelelő mennyiségű vizet melegítünk, ebbe tesszük a fűszereket és a hámozott birsalmát. Nagyjából 25-30 perc alatt készre főzzük. A fűszereket eltávolítjuk, befőttes üvegbe töltjük és hűtőszekrényben tároljuk.

Hagymalekvár

Elkészítés:
A hagymát vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a mézet, a fűszereket és a balzsamecetet. Rövid ideig pároljuk, majd felöntjük alaplével. Kis lángon addig főzzük, míg be nem sűrűsödik és a hagyma enyhe színt, nem kap (karamellizálódik). Ha ezután még mindig nyers hagyma íze van, akkor adjunk még hozzá egy kis vizet és főzzük tovább.

Címkék: szarvas birsalma pástétom sáfrányhagyma

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr921443142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása