Ruccolás burgonyapüré
Hozzávalók:
1 kg kifliburgonya
25-50 dkg vaj (ízlés szerint)
2 dl tej
Só
Szerecsendió frissen reszelve
Paradicsomos morzsa
Hozzávalók:
2-3 szelet szikkadt fehér kenyér vagy bagett (értelemszerűen több szelet)
3-4 db. Szárított paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2-3 nagyobb levél bazsalikom
Olíva olaj
Elkészítés
Burgonyapüré
A krumplit héjában megfőzzük, majd még, forrón meghámozzuk, és
burgonyapasszírozón áttörjük. Alacsony gázláng fölött addig
kevergetjük, míg teljesen ki nem szárad. Kis adagokban hozzá adjuk
a vajat, majd a forró tejet. Ha szükséges szitán még áttörjük,
fűszerezzük, és hozzá adjuk a falatnyi darabokra tépdesett ruccolát.
Paradicsomos morzsa
A szikkadt kenyérnek levágjuk a héját és apró darabokra tépkedve a
cutterba (aprító gépbe) tesszük. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot,
a fűszereket és elindítjuk a gépet. Az olívaolajt hozzá csorgatjuk
addig, míg az állaga olyan nem lesz, mint a nedves homoké. A vörös
sügért serpenyőben félig megsütjük, beleforgatjuk a morzsába és
sütőben, vagy szalamander alatt befejezzük.
Utolsó kommentek