Fürj
Hozzávalók:
személyenként 1 db fürj
bacon
szőlő
rozmaring
kakukkfű
fokhagyma
alaplé
só
bors
Töltike
Hozzávalók:
(Adagolás a levél nagyságának megfelelően.)
vadrizs
Jázminrizs
petrezselyem
póré
fehérbor
alaplé
lime
só
Pecsenylé
1,5 dl must (én Pfneiszl cabernet sauvignon mustját használom)
2dl pecsenyelé
KEDVES OLVASÓM! Egy kéréssel fordulok Feléd. Légyszíves írd meg nekem, hogy a két tálalás közül számodra melyik a szimpatikusabb! Segítséged előre is köszönöm.
Elkészítés:
A fürjeket megtisztítom, majd a belsőségeket kiszedem, félrerakom. A fürj belsejét sózom, borsozom, rozmarinngal és kakukkfűvel beszórom. Belsőségel (máj, szív, zuza) és szőlővel megtöltöm, a nyílást bevarrom, majd formázom. Háttal lefelé tepsibe teszem, csak a mellét göngyölöm baconbe. Alaplevet öntök alá, majd fokhagymával, rozmaringgal és kakukkfűvel fűszerezem. Alufóliával letakarom. 190ºC-on 30 percig sütöm, majd az alufóliát leveszem és további 10 percen keresztül sütöm.
Töltike:
Pecsenylé
A musstal összeforralom a pecsenyelevet.
Utolsó kommentek