Hozzávalók:
4 főre
Bárányfasírt:
60 dkg báránylapocka
4 tojás
8 dkg fenyőmag
só
bors
menta
Saláta:
40 dkg uborka
4 dl joghurt
fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
Bárányfasírt:
Az inakat eltávolítjuk a húsról, de a zsiradékot rajta hagyjuk.
A megtisztított húst késsel vagy cutterban aprítjuk. A húshoz adom a tojást és ízlés szerint a fűszereket.
Ha lágy maradna a fasírt állaga, akkor zsemlemorzsa hozzáadásával javítunk rajta.
Gombócokat formálunk belőle, majd pogácsává lapítjuk és forró serpenyőben mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, de ügyeljünk arra, hogy a belseje szaftos maradjon.
Saláta:
Az uborkát káposztareszelőn lereszelem, majd besózom fokhagymával, sóval, borssal ízesítem, aztán joghurttal összekeverem és tálalom.
Utolsó kommentek