Hozzávalók:
Szilva
Citromlé
Elkészítés:
A szilvát megmosom, kimagozom, és egy lábosban felteszem főni (cukrot én nem raktam bele, mert kacsamájas előételhez használtam fel a kész bőrt és a szilva elég édes volt hozzá). Rá csavarok annyi citromot, amitől erősödik az íze, visszanyeri a színét, de a citrom íze még nem kivehető. Miután teljesen pépesre főztem, leturmixolom, majd sűrű szövésű szitán átpasszírozom (azért hogy ne maradjanak benne, szilva héj darabok, mert azok az áttetsző bőrben csúnyán mutatnak). Ezek után visszarakom a tűzre, és amennyire lehet főzéssel, besűrítem. Egy tepsire szilikont vagy sütőpapírt rakok, és amennyire lehet vékony rétegben, rákenem a „szilvalekvárt”. Sütőbe rakom és nagyjából 5 óra alatt 70ºC-os sütőben készre szárítom.
Az ötletért és a receptért köszönet Beatbull-nak.
Utolsó kommentek