Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Félig sült tonhal wasabis mentás zöldborsó pürével, távol-keleti zöldségekkel és sült rizsgombóccal

2009.07.26. 23:30 | szabi(O_o) | 2 komment

 

Címkék: tonhal wasabi

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr621270184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gambas 2010.06.28. 12:16:18

polimer
szeretnék egy jó zöldborsó krémlevest készíteni
valahol olvastam Tőled az eper erőlevesre egy vízfürdős főzést. Szerinted itt is ez lenne a leg célszerübb, hogy minnél jobban megtartsam a színt és ízt?

Polimer · http://mediterrano.info/hu/mediterrano/mediterrano 2010.06.28. 13:20:47

@gambas: Nem itt nincs értelme, ezt használni. A jó zöldborsó krémleves titka, a zsenge fiatal zöldborsó. Én így készítem: póré vagy mogyoró hagymát vajon lepirítok, hozzá adom a zöldborsót (ha sűrűre szeretném rakok bele burgonyát) sózom, borsozom (esetleg kevés cukrot rakok bele), a szín megtartása miatt késhegynyi szódabikarbóna (persze ez elhagyható), zöld petrezselyem. Felöntöm csirke vagy zöldség alaplével, ha kész turmixolom. Ha szereted felöntheted fele-fele arányban tejjel és alaplével, vagy joghurttal/tejföllel is készülhet. Betétnek én jérce mell pudingot és sült szalonnát adok hozzá. A zöldborsó szereti még a mentát, a wasabit illetve a vaníliát.
süti beállítások módosítása